Και μόνο που ακούει κανείς τη φράση «στενά τζιν παντελόνια» τον πιάνει μια τάση φυγής, αφού κάποια από αυτά είναι τόσο στενά που αμέσως τραβούν τα βλέμματα πάνω στα μέρη του σώματος που για καιρό προσπαθούμε να κρύψουμε. Ακόμα κι έτσι όμως, η δημοτικότητα των στενών τζην παντελονιών ανεβαίνει και κατεβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Πράγμα που σημαίνει πως κι εμείς με τη σειρά μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα τα φορέσουμε κι αν ναι, πώς θα τα φορέσουμε!

Υπάρχουν πολλές γυναικείες μπλούζες που μπορούν να φορεθούν με στενά τζιν παντελόνια και να τα κάνουν να δείχνουν πιο κολακευτικά πάνω μας. Όμως επειδή τα στενά jeans παντελόνια είναι τα πιο «ύπουλα» ρούχα που μπορούμε να σκεφτούμε, ακόμα κι αν βρείτε μια σωστή μπλούζα για αυτά, θα πρέπει επίσης να προσέξετε και με τί παππούτσια θα τα συνδυάσετε.

Για να αποφύγετε λάθη, ρίξτε μια ματιά στη λίστα που σας παρουσιάζουμε με τα καλύτερα και τα χειρότερα παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε με στενά τζιν παντελόνια

Flat παπούτσια

 Αν έχετε μακριά πόδια και στενή μέση, μπορείτε να ταιριάξετε ένα στενό τζιν παντελόνι με μπαλαρίνες και flat παπούτσια. Αν ενδιαφέρεστε να  συνδυάσετε τις μπαλαρίνες σας, διαβάστε το προηγούμενο μας άρθρο! Επειδή τα παπούτσια αυτά δεν είναι πολύ ογκώδη, δεν τραβούν και πολύ την προσοχή των άλλων στα πόδια σας και επίσης βοηθούν –μαζί με το παντελόνι- στο να διατηρήσετε μία αδύνατη σιλουέτα συνολικά.

Τα μυτερά flat παπούτσια επίσης είναι μία καλή επιλογή, αρκεί να μην έχετε πολύ μεγάλο πέλμα, γιατί έτσι το πέλμα σας θα φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης δεν είναι και ιδιαίτερα βολικά.

Αν δεν είσαστε ψηλή και αδύνατη, το να συνδυάσετε ένα στενό τζιν παντελόνι με ένα flat παπούτσι δεν είναι πολύ καλή επιλογή.

Μπότες

Τα στενά τζην παντελόνια αρχικά κατασκευάστηκαν για να μπαίνουν μέσα σε μπότες. Οπότε είναι πολύ λίγες οι μπότες που δεν ταιριάζουν με αυτά. Δείτε τις top μπότες 2012 για να πάρετε μερικές ιδέες.

Οι ψηλές και φαρδιές μπότες ταιριάζουν περισσότερο, γιατί θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται ακόμα πιο αδύνατα, αλλά εξίσου ταιριαστές είναι και οι ψηλοτάκουνες μπότες. Απλά θυμηθείτε να αποφύγετε τις μπότες που είναι και κοντές και ογκώδεις, γιατί θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω στα πόδια σας και όχι συνολικά στη σιλουέτα σας.

Μποτάκια

Τα μποτάκια γενικά είναι μια καλή επιλογή για να συνδυαστούν με στενά τζιν παντελόνια. Για τα μποτάκια θα πρέπει να θυμάστε ότι μεγάλη σημασία έχει η ισορροπία: Αν επιλέξετε ογκώδη μποτάκια θα πρέπει να φορέσετε και κάτι ογκώδες για το πάνω μέρος του σώματός σας, ενώ αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο αδύνατο look επιλέξετε λεπτές γραμμές και στα μποτάκια σας. Περισσότερες συμβουλές για το πως θα φορέστε τα μποτάκια σας μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Γόβες

Οι μυτερές γόβες ταιριάζουν πολύ με στενά τζιν παντελόνια, όμως αν δεν είσαστε αδύνατη θα πρέπει να προσέξετε πολύ και τα υπόλοιπα ρούχα που θα φορέσετε.

Φορώντας γόβες με στενά τζιν παντελόνια θα φαίνεστε σίγουρα πιο ψηλή, γι’ αυτό και εκείνες που δεν είναι ψηλές ή δεν έχουν καμπύλες καλό είναι να επιλέγουν ψηλοτάκουνα παπούτσια. Οι γόβες στιλέτο όμως μπορεί να κάνουν τη μέση σας να φαίνεται πιο φαρδιά, οπότε προσέξτε πώς θα τις συνδυάσετε.

Αν δε θέλετε να τραβήξετε την προσοχή όλων στους γοφούς και τους μηρούς σας ή αν δε θέλετε να αποκτήσετε το look των pin-up girls της δεκαετίας του ’50, φορέστε μια μπλούζα που φτάνει τουλάχιστον μέχρι τους γοφούς σας. Τα απλά κοντά φορέματα, οι casual μακριές μπλούζες, τα φαρδιά πουκάμισα συνδυασμένα με ζώνη και τα μακριά σακάκια, ταιριάζουν όλα με στενά τζην παντελόνια και γόβες.

Αθλητικά παπούτσια

Ένας πολύς δημοφιλής συνδυασμός, ήδη από το 1950 είναι τα στενά τζιν παντελόνια με αθλητικά ή πιο casual παπούτσια, όμως και πάλι κάποια αθλητικά παπούτσια ταιριάζουν περισσότερο από άλλα. Αποφύγετε τα ογκώδη αθλητικά παππούτσια και προτιμήστε πιο λεπτές γραμμές που θυμίζουν τα παιδικά σπορτέξ μας.

2 comments on “Ποιά παπούτσια ταιριάζουν με στενά τζιν παντελόνια

  1. Pingback: Συμβουλές μόδας για γυναικείες μπότες | Heine Fashion News

  2. Pingback: 9 γυναικείες ζακέτες που αξίζει να έχετε | Heine Fashion News

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.